Šetala sam jučer svog psa

Šetala sam jučer svog psa, vrlo brzo naišli smo na djecu s psom. Psi su se brzo sprijateljili i zajedno smo se došetali do velikog parka. Moj pas bio je žedan, zaboravila sam mu ponijeti vode. Jedna draga žena koja je tamo bila sa psom ponudila mu je vode. Pomislila sam kako je divno kako se Bog uvijek pobrine za nas.

Vlasnici pasa pričaju upravo o psima. Tako smo prvo upoznali sve pse, nitko od nas nije spomenuo svoje ime. Ono što je na trenutak uzelo moju pažnju je žena koja je ponudila vodu.

Draga duša, ali izmučena teškim mislima. Iz nje nije izašla niti jedna pozitivna rečenica. Žalila se na ljude, njihova ponašanja neprestano. Sve o čemu je govorila bilo je u negativnom kontekstu. Bez pretjerivanja, niti jedna pozitivna rečenica nije izašla iz njenih usta. Taman kad se učinilo da je moguće, ona bi nastavila u istom, negativnom tonu. Žalila se na sve – na ljude, na pse, na pseću hranu, ponašanja drugih itd.

Njen pas jedva je hodao. Prije dosta godina psu je drugi pas slomio kičmu. Od onda je pas neprestano na raznim terapijama. Pas kao pas, divno stvorenje. Bilo mi je, naravno, žao da je sve to morao proći i dok sam ga dragala slala sam mu ljubav. Psi su divna bezuvjetna bića i oni reagiraju na bezuvjetnost.

Ona sama, vlasnica psa bila je pomalo „stisnuta“ da tako kažem.

U njenom položaju tijela već se moglo vidjeti da nedostaje snage, energije iako je zapravo snažna, draga osoba. No ono što je bilo izraženo bila je njena energija zamjeranja, ljutnje, ogorčenosti, nesvjesne agresije koju je širila oko sebe. Bilo mi je potpuno jasno zašto je neprestano privlačila agresivne ljude i situacije. Osudila je svijet, a zapravo je osudila sebe na patnju. A ista ta osoba zapravo je draga, dobra, samo izgubljena u negativnosti.

Neizmjerno je bitno da uvidimo da je naš unutarnji svijet odraz svijeta oko nas. Netko tko je u miru i radosti, dobit će odmah vode kada je žedan; dok će onaj koji je u ljutnji i zamjeranju i dalje primjećivati razloge zbog kojih će produbljivati sve to. Jako je važno da uvidimo ovu istinu. Ne možemo imati mir, ako ga tražimo od svijeta. Mir je u nama i mi smo ti koji imamo odgovornost kreirati ga. Mnogi će odmah reći: Da, ali… Lako tebi, ti imaš ovo i ono, Ti ne razumiješ kako je meni…

Razumijem… osim ako ne razumijem… Jedino što mogu reći je da sam bila u raznim zemaljskim košmarima. Bila sam u situacijama u kojima sam pomislila da je najbolje završiti sa životom. Bila sam u situacijama u kojima se činilo da nema izlaza, bila sam u patnji zbog okolnosti, drugih oko mene predugo. Mnogi misle da „imam“ Anđele pa nemam probleme. Svi imamo Anđele, svima su nam dostupni. Kao i Bog. I u životu je uistinu sve stvar izbora, odluka. Moja je odluka birati Ljubav svaki dan, ponovo i ponovo. Ima dana kada to zaista jalovo izgleda. No idem dalje, trudim se i dalje, svjesno biram Ljubav svaki dan.

Milosrđe je energija koja iscjeljuje, zacjeljuje sve karmičke obrasce, zatvara karmičke krugove. Dok god zamjeramo, ganjamo pravdu, borimo se za „svoje“ mi patimo. U konačnici, ne postoji „Moje“ jer ništa mi ne pripada. Došla sam bez ičega tako ću i napustiti ovaj svijet.

Na našem divnom planetu ima nas svakakvih. Divnih i ružnjikavih, dobrih i loših, dobronamjernih i zločestih. Kako god – ne vidim smisla u borbi, osudi, očekivanjima. Vidim smisla u tome da živim i njegujem vrline koje želim vidjeti u drugima. I možda me netko pored mene ne voli, možda je netko pored mene ogorčen, negativan – svejedno bi mu poslala blagoslov. I možda nekada ne bi prepoznala priliku za to, svejedno nastavljam dalje. Na putu milosrđa prema sebi i svima oko sebe.

Budite dobri, dobronamjerni – tako ćete i vi biti dobro. Budite ljubavni, ljubav će se odmah odazvati. Imajte razumijevanja, tolerancije, gradite pozitivan stav i kad je najgore. Ovaj svijet nas treba takve – snažne u ljubavi, milostive. Milosrđe će iscijeliti nas i sve oko nas. Njegujmo ga, širimo ga svojim primjerom.

S ljubavlju,

Martina

Tehnika Emocionalne Slobode i Reprogramiranje Matrice pomaže nam ukloniti slojeve do ljubavi i milosrđa. Kada iscijelimo ljutnju i zamjeranje, lakše gradimo temelje na radosti i ljubavi. EFT je put u osobnu slobodu i zdravlje na svim razinama.

Martina Tišljar

Pretplati se na newsletter

Pretplati se na novosti i preuzmi besplatni EFT priručnik!

You have Successfully Subscribed!